Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Benzi Desenate

Am crescut citind, printre altele, revistele de benzi desenate franțuzești Pif și Rahan, dar și publicații românești precum Orion sau Universul Copiilor, unde banda desenată era la loc de cinste. Am început să învăț să desenez studiind astfel de publicații și am umplut câteva caiete cu propriile mele benzi desenate. Așa că în 2012, atunci când Mihai Ionașcu mi-a propus să mă alătur echipei HAC! pentru dezvoltarea unui proiect de literatură și benzi desenate, am simțit că-mi împlinesc un vis din copilărie.

Harap Alb continuă... (HAC!)

Harap Alb continuă este un proiect inițiat de Mihai Ionașcu și Editura HAC!BD. HAC! a apărut în perioada septembrie 2012 – decembrie 2017. Mihai m-a atras în proiect încă de la numărul 1 al revistei, în care am publicat primul episod al foiletonului ”Haiganu. Fluviul Șoaptelor”. Începând cu numărul 5, am devenit unul dintre scenariștii HAC!, dezvoltând alături de ceilalți membri ai echipei universul, povestea și personajele moștenite de la Ion Creangă. Pentru mine, a fost o bucurie să lucrez cu Mihai, dar și cu artiști precum Andrei Moldovan, Cristian Dârstar, Daniel Rosa Duran sau Octav Ungureanu.

TFB

Am plecat alături de Mihai Ionașcu de la cel mai frumos basm românesc – ”Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” de Petre Ispirescu – și de la ideea că textul ascunde, în fond, o extraordinară poveste science-fiction. După încercări eșuate cu alți doi desenatori, întâlnirea cu graficianul Bogdan Chelaru a fost, cumva, providențială și așa s-a concretizat proiectul TFB. Șase numere de revistă și, mai apoi, un album publicat în două ediții, una dintre ele cu adevărat specială având o copertă 3D (prima de acest tip din România). Albumul cuprinde, pe lângă banda desenată, și pagini de scenarii, schițe, interviuri și articole. Povești din universul TFB au continuat să apară apoi în paginile revistei HAC!.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.